Блог

Стрес и косопад: Връзка и решения | Revalid

 

Стрес и косопад - връзката между тях и как да съживите косата си

В днешния забързан свят, стресът често става неразделна част от ежедневието ни. В много случаи това се отразява негативно и на косата. Разбирането на връзката между стреса и косопада е първата стъпка към справянето с проблема. Нещо повече, възприемането на рутинна грижа за себе си може да подобри цялостното ви благосъстояние.

Как се отразява стресът на косата?

Стресът може да се прояви по много начини – както с психически, така и с физически неразположения. Един от забележимите признаци по време на особено стресови периоди може да бъде прекомерното окапване на косата. Защо? Когато сме под стрес, тялото ни насочва хранителни вещества и енергия към жизненоважните функции, необходими за оцеляване, често за сметка на косата ни. Това може да доведе до състояния като телогенен ефлувиум, при които косата навлиза във фаза на покой твърде рано и започва да пада. Стресът също може да предизвика проблеми със скалпа, като сухота или прекомерно омазняване, които допълнително влошават косопада.

Грижете се за себе си и косата ви ще „разцъфне“

Възприемането на холистичен подход при грижа за косата е от съществено значение за справяне с въздействието на стреса върху косата ви. Редовното движение, осигуряването на балансирана диета и достатъчният сън са основни стъпки, които засилват способността на тялото да се справи със стреса като цяло. Добавянето на практики за осъзнатост или медитация в ежедневието също може значително да намали психологическите и следователно и физическите въздействия на стреса, като подпомогне и здравето на скалпа, и растежа на косата.

В по-интензивните стресови периоди можете да подсилите косата си като използвате продукти, специално разработени да предоставят необходимите хранителни вещества, които повлияват косопада и подпомагат растежа на нова коса.

Рутина срещу косопад с Revalid

Изпробвайте продуктите от лилавата серия на Revalid срещу косопад. Създадени, за да подхранват и защитават косата:

  • Стимулиращ шампоан Revalid: Нежен и същевременно ефикасен шампоан, който стимулира клетките в космените фоликули, отговорни за растежа на косата. Хидратира и укрепва косата, като я подготвя за последващото използване на Revalid Regrowth Серум.
  • Revalid Regrowth Серум: Серумът, който се нанася директно върху скалпа, подхранва косата, намалява косопада и стимулира растежа на нова коса, увеличавайки гъстотата на косата с до 8% след три месеца ежедневно използване, според потребителите.
  • Revalid Hair Complex: Хранителна добавка, която съдържа аминокиселини, минерали и важни витамини, стимулира формирането на кератин и подпомага здравето на косата отвътре.
  • Енергизиращ шампоан Revalid за мъже: Специално формулиран за мъже, този шампоан се бори с косопада и предлага ефективно решение за укрепване и енергизиране на косата.

Доверете се на нежния и успокояващ подход на Revalid към грижата за косата и усетете не само трансформацията в здравето на косата си, но и подобрение в повлияването на стреса, докато отделяте време за себе си. Нека косата ви блести като отражение на вътрешното ви здраве и спокойствие, излъчвайки устойчивост и жизненост дори в най-натоварените дни.

Ревалид капсули е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното хранене. Продуктът трябва да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Ревалид козметична серия е предназначена за локална употреба. За повече информация се обърнете към вашия лекар или фармацевт.