Блог

Грижа за скалпа и преборване на пърхота / Revalid

 

Грижа за скалпа и пърхота - да разберем как правилно да се грижим за здравето на скалпа

Точно както здравето на растенията е тясно свързано с качеството на почвата, в която растат, така и здравето на коса е пряко свързано със здравето на скалпа. Сухият скалп и пърхотът не са просто сезонни проблеми, те са симптоми на дисбаланс в здравето на скалпа. Разбирането на причините за сърбящия и сух скалп и  как да се справите с него, ще ви помогне да облекчите дискомфорта на скалпа и значително да подобрите жизнеността на вашата коса. Разберете как ефективно да се грижите за скалпа, за да имате здрава и жизнена коса.

Причините за сърбящ и сух скалп

Какво стои зад сухотата и раздразнението на скалпа?

Няколко фактора могат да окажат влияние, каквито са  агресивните продукти за грижа за косата, дисбаланс в естествената флора на скалпа, включително и промени в околната среда. Тези дразнители могат да нарушат естествения процес на обновяване на кожата на скалпа, водейки до прекомерно лющене и пърхот.
Здравият скалп и следователно, здравата коса, изискват нежна грижа, която запазва естествените масла на скалпа. Чести грешки като прекомерно миене с агресивни продукти или гореща вода могат да лишат косата от тези основни масла, водейки до раздразнен скалп със сух пърхот. От друга страна, рядкото миене позволява на маслата и мъртвите кожни клетки да се натрупат, създавайки благоприятна за размножаване и живеене на гъбичките, причиняващи пърхот, среда, , водейки до появата на мазен пърхот.

Да поддържаме скалпа здрав

Независимо дали се сблъсквате със сух или мазен пърхот, или сърбеж на скалпа, поддържането на здрав скалп изисква повече от случайното използване на специализирани продукти - необходима е постоянна рутина, съобразена с нуждите на скалпа. Изборът на щадящ микробиома на скалпа шампоан, какаъвто е Revalid Triple Active DS шампоан, помага за поддържането на  естествения баланс на микробиотата на скалпа, което е изключително важно, за да бъде здрав и да се предотврати появата на пърхот. 

Противопърхотна рутина с Revalid

За тези, които се борят с пърхот, Revalid предлага цялостно решение, което не само облекчава симптомите, но има действие и върху причините за появата му. Шампоан Revalid Triple Active DS е с ултра нежна формула, ефективна при себорея и тежки състояния на  пърхот. Той почиства скалпа и косата, осигурявайки дълготрайно облекчение, като същевременно се справя с основните причини за пърхот и дискомфорт на скалпа. Шампоан Revalid против пърхот е подходящ за по-леки случаи или като последваща терапия след стабилизиране състоянието на скалпа с Revalid Triple Active DS шампоан.

За да осигурите най-доброто решение за скалпа, включете подходящ за вапето състояние шампоан  в рутината  за косата ви. За честотата на измиване, обичайното правило е да миете косата си по-често, ако имате мазен пърхот—приблизително през ден, за да се въздейства върху излишните масла. За сух пърхот се препоръчва по-нежен подход, с измиване три до четири пъти седмично. Въпреки това, индивидуалните нужди са различни, затова е важно да адаптирате рутинната грижа за косата според уникалните изисквания на вашата коса.

Дайте приоритет на това, да имате здрав скалп, избирайте дерматологично одобрени продукти, съобразени с вашите нужди и се наслаждавайте на увереността от здрава коса без пърхот.